scripts

Слюсар з ремонту автомобілів, електрогазозварник

Професія електрогазозварювальника дуже приваблива тим, що знання і вміння, які ви отримаєте у нас в училищі, з успіхом можете реалізувати як у будівництві, так і в багатьох галузях народного господарства. В ліцеї є майстерня електрогазозварювання з відповідним устаткуванням, яку ми постійно вдосконалюємо.
       
Учні зможуть оволодіти необхідними знаннями з спец технології і матеріалознавства, вивчити обладнання, матеріали, технологію виконання електро- і газозварювальних робіт, безпечні прийоми робіт, організацію праці зварювальника.
Професія електрогазозварника складна і дуже відповідальна. Від міцності зварювального шва залежить ефективність використання виробу в цілому. А факторів, які впливають на зварювання дуже багато.  Значне місце серед них посідають досвід та майстерність електрогазозварника, наявність у нього відповідних професійних знань і навичок. Попит на електрогазозварників на ринку праці не зменшується. Справжній фахівець може зайнятися індивідуальною трудовою діяльністю або створити свою фірму з надання послуг з електрогазозварювальних робіт.
Зростання кількості автомобілів у країні спричиняє значне розширення мережі підприємств їх технічного обслуговування й ремонту, залучення великої кількості кваліфікованих кадрів.
Щоб справитись з величезним обсягом робіт, пов’язаних з підтриманням автомобільного парку в технічно справному стані, необхідно механізувати і автоматизувати процеси його технічного обслуговування та ремонту, різко підвищити продуктивність праці.
Підприємства технічного обслуговування і ремонту автомобілів оснащуються більш досконалим обладнанням, запроваджуються нові технологічні процеси, які забезпечують зниження трудомісткості підвищення якості робіт.У технічне обслуговування автомобілів усе ширше впроваджуються методи діагностики з використанням електронної апаратури. Діагностика дає можливість своєчасно виявити несправності агрегатів та систем і усунути їх до появи серйозних порушень у роботі автомобіля. Об’єктивні методи оцінки технічного стану агрегатів і вузлів допомагають своєчасно усунути пошкодження, які можуть призвести до аварійної ситуації, тобто підвищити безпеку дорожнього руху.
Застосування сучасного обладнання для технічного обслуговування і ремонту полегшує і прискорює багато технологічних процесів, але потребує від обслуговуючого персоналу засвоєння певних знань і набуття навичок: знання будови автомобіля, основних технологічних процесів технічного обслуговування і ремонту, вміння користуватися контрольно-вимірювальними приладами, інструментами та приладами.
Для вивчення будови і принципів дії механізмів необхідне знання фізики, хімії, основ електротехніки в обсязі програм середньої школи.
Чітко організоване технічне обслуговування, своєчасне усунення виявлених несправностей в агрегатах і системах дають можливість підвищити довговічність автомобілів, знизити їх простої, збільшити строки міжремонтних пробігів, що в кінцевому результаті значно зменшує непродуктивні витрати і підвищує рентабельність експлуатації автотранспортних засобів.

Немає коментарів

На платформі Blogger.