scripts

"Ще не вмерла України і слава, і воля..."

10 березня    в ДНЗ «Кременецький професійний ліцей» відзначили 150-ту річницю із часу першого публічного виконання національного гімну та 200 річницю Михайла Вербицького.
На виконання Указу Президента України від 12.01.2015р. № 6/2015 «Про відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну»,  з метою належного відзначення у 2015 році 200-річчя від дня народження автора музики Державного Гімну України Михайла Вербицького  «Ще не вмерла України і слава, і воля...»  10 березня 2015 року о 12.00 годині в   навчальному закладі «Кременецький професійний ліцей»     відбулася  акція «Наречемось України вірними синами» суть якої полягала у спільному  хоровому  виконанні  Державного Гімну України «Ще не вмерла України і слава, і воля…».
Викладач історії Шпак Н.А. розповіла історію створення державного гімну України, його історичне значення.
Захід проводився з метою формування в учнівської молоді національної самосвідомості, почуття гордості за свій народ, готовності до захисту свободи і незалежності рідної Вітчизни, широкого залучення  учнівської молоді до сучасних форм вияву громадянської активності, виховання  почуття причетності до визначних подій які відбуваються в Україні.

Немає коментарів

На платформі Blogger.