scripts

У ДНЗ "КПЛ" триває акція «Відповідальність починається з мене»

У Кременецькому професійному ліцеї триває Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене», яка має на меті вирішити низку актуальних питань у сфері здорового способу життя шляхом  проведення інформаційно-профілактичної роботи, співпраці з громадськими організаціями.

У рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене» до Дня боротьби з тютюнопалінням у  Кременецькому професійному ліцеї пройшла акція «Я відмовляюсь від куріння». Учні переглянули відеоролики про шкідливий вплив тютюну на організм людини, міняли цигарку на цукерку.
Організатори акції- вихователі гуртожитку,голова учнівського самоврядування-Аня Воляніцька,голова ради гуртожитку Наталя Манзюк сподіваються, що кожен задумається над своїм здоров’ям, спробує відмовитись від шкідливої звички курити і обере здоровий спосіб життя.
Так упродовж  травня 2015 року у  Кременецькому професійному ліцеї  відбулися ряд інформаційно-просвітницьких заходів з залученням молоді до популяризації здорового способу життя. Зокрема:круглий стіл для молоді на тему «Шкідливі звички» 
акція «Чисте в довкілля» з впорядкування територій, алей, могил загиблих воїнів УПА
лекції на тему «Здоровий спосіб життя» та «ВІЛ – небезпека суспільства»,бесіди з учнями шкідливість психотропних та наркотичних речових  профілактика туберкульозу
благоустрій під гаслом «Ми працею славимо тебе, Україно!"» за участю учнівської    молоді 
профілактичні рейди «Підліток і закон» –  рейди-перевірки місць масового збору молоді –  рейди-перевірки розважальних закладів та місць проведення дозвілля молоді
квест-гра, спрямована на протидію насильства в сім'ї, на формування ненасильницької моделі поведінки серед молоді шляхом підвищення рівня обізнаності та самоповаги дівчат 
толока  під гаслом "Відповідальність починається з мене"
з нагоди дня вишиванки 
та у рамках акції « Відповідальність починається з мене»!,  відбулися змагання з міні футболу та"Козацькі забави". "Козаки" змагались у дисциплінах: 1. Біг з мішками. 2. Віджимання. 3. Жим гирі  
та легкоатлетичний крос 
    З нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі з метою вшанування мужніх українців, що приймали участь у Другій світовій війні та героїв, що стали на захист України під час проведення антитерористичної операції на Сході держави, в рамках реалізації Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене»,у ДНЗ «Кременецький професійний ліцей»  був проведений Урок мужності. 
В рамках заходу були продемонстровані вражаючі кадри кінохроніки та заспівані близькі серцю, зворушливі пісні у виконанні творчих колективів талановитої молоді  Учасники заходу мали нагоду ознайомитись з відеопрезентаціями подій 1941-1945 років та подій на Сході України у 2014 році, зробити їх порівняння
У ДНЗ «Кременецький професійний ліцей» відзначили День Героїв. Відбулася чергова  учнівська конференція «23 травня – День Героїв». 
Із вступним словом «Герої України ХХ століття» виступила викладач  Шпак Н.А Вона відзначив, що саме в травні місяці віддали своє життя у визвольній боротьбі кращі сини України ХХ століття: 3 травня 1924 р. – головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття, один з авторів ідейних засад українського націоналізму Микола Міхновський; 26 травня 1926 р. – провідник української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симон Петлюра.
Далі відбулася художня частина конференції, вірші про героїв України читали  учні групи гр. 13- Гученко Р,,  учні групи №24 Воляніцька А,Вершлер А.
Наприкінці конференції  учням продемонстрували документальний фільм «Пам’яті небесної сотні». Після заключного слова ведучого   конференція завершилась виконанням Державного Гімну України.
У бібліотеці ліцею   оформлена виставка стінних газет, підготовлених редколегіями груп  учнів першого курсу, присвячених Героям України.
28 травня 2015 року на П’ятницькому цвинтарі відбулися урочистості з нагоди Дня Героїв. Учасники заходу пройшлися ходою   до козацького П'ятницького цвинтаря. У урочистій ході взяли участь  учнівська молодь та педпрацівники Кременецького професійного ліцею а також керівники бюджетних установ, представники районних ЗМІ, громадських організацій та політичних сил.
"Державність і соборність давалися нашій нації дуже дорогою ціною, про що свідчать могили героїв по всій Україні. Хрестам П'ятницького цвинтаря уже більше трьох століть, а боротьба нації за волю не закінчена й досі. Будьмо ж гідними героїчного козацького чину та достойними їхньої вічної пам'яті. Не зганьбимо світлу пам'ять наших Героїв"
Урочиста хода завершилась мітингом-реквієм на П'ятницькому цвинтарі. Там поховані козаки війська Максима Кривоноса, що загинули під час битви за Кременцький замок у жовтні 1648 року. Отець Володимир з церкви Преображення Господнього (УПЦ КП) та Отець Василь з Чеснохреської церкви м. Кременець, відправили панахиду за українськими героями, які у жорстокому двобої відстоювали свою свободу і незалежність, виборювали для нас право на життя

Немає коментарів

На платформі Blogger.