scripts

Зміни до Положення про організацію навчально-виробничого процесу у ПТНЗ

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено зміни до Положення про організацію навчально-виробничого процесу у професійно-технічних навчальних закладах.

Прийняті зміни сприятимуть подальшій автономії навчального закладу, зокрема надається право закладу самостійно визначати основні напрями діяльності в поточному навчальному році.
При підготовці документації з планування навчально-виробничого процесу вилучені такі документи як перелік навчально-виробничих робіт із професії на семестр чи курс навчання та плани виробничого навчання на місяць.
Спрощено розроблення робочих навчальних планів за професіями для певного ступеня професійно-технічної освіти. Також педагогічний працівник має право самостійно ухвалювати рішення щодо підготовки учнів до кваліфікаційної атестації, а саме: стосовно вибору обладнання кабінету, навчально-наочних посібників, довідників, технологічних карт та інших матеріалів. Також з урахуванням варіативного компоненту він може розробляти власні (авторські) навчальні програми, змінюючи розподіл годин між темами тощо.

Немає коментарів

На платформі Blogger.