Урок виробничого навчання з професії «Офіціант, майстер ресторанного обслуговування».
12.11.2015 року було проведено виробниче навчання з професії «Офіціант, майстер ресторанного обслуговування». Тема: Ознайомлення з закладом ресторанного господарства.
У кафе чи ресторані
Допоможе пану й пані,
Страв обрати варіант
Пособить ОФІЦІАНТ.
Професія офіціанта є однією із стародавніх. На фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Мабуть це й були перші офіціанти.
Святкування знаменних дат, подій, весілля і навіть прийом видатних осіб і підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів, які беруть активну участь у загальній трапезі.
Як розсадити людей, які страви подавати і кому в першу чергу, які прибори потрібні для споживання тієї чи іншої страви - саме до цього має безпосереднє відношення офіціант. Він не тільки обслуговує людей, які сидять за столом, але й допомагає і навіть навчає їх дотримуватися певних правил і етикету споживання їжі.
Сьогодні професія офіціанта процвітає тому, що жоден ресторан, кафе, бар, місце продажу напоїв та їжі неможливі без офіціанта. Завдяки створенню розгалуженої мережі державних і приватних кафе, ресторанів, барів, які розповсюджені по всій країні.
Провели майстрі виробничого навчання:
Лозинська Тетяна Володимирівна
Бодяк Катерина Іванівна
Немає коментарів