scripts

Відкритий урок з професії Офіціант, майстер ресторанного обслуговування

В Кременецькому професійному ліцеї 11 листопада 2016 року був проведений відкритий урок у групі №28 за професією «Офіціант, майстер ресторанного обслуговування».

На уроці учні закріпили навички сервірування столу для прийому гостей, навчилися готувати м’ясні страви, холодні закуски, перші страви, другі страви з м’яса та риби і організовувати фуршет.
Майстер виробничого навчання: Бодяк Катерина Іванівна.

На відкритому уроці були присутні:

Директор ліцею - Яськевич М.С.
Заступник директора з НВР - Кравець В.В. 
Заступник директора з НВХР – Шмулик С.П.
Голова методичної комісії - Красовська С.І.
Майстер виробничого навчання – Лозинська Т.В.
Професія адміністратора виникла нещодавно, але вже міцно ввійшла в наше життя. Сьогодні без адміністратора не обходиться жодний серйозний заклад, будь то магазин, комп’ютерна фірма, а особливо ресторан. 
Необхідність в адміністраторах виникла у зв’язку з ростом кількості кафе, ресторанів. Адміністратор ресторану зобов’язаний зустрічати гостей, супроводжувати їх до столика, показувати вільні місця, а також слідкувати за загальним порядком у ресторані і за діями офіціантів.Майстер ресторанного обслуговування — фахівець, який може самостійно управляти будь-якими процесами у ресторані, кафе, барі. Ресторанне обслуговування — це перспективна спеціальність. Молодший спеціаліст здатний виконувати обов'язки керівника структурних підрозділів в закладах ресторанного госпо
дарства, організатора з проведення святкових заходів, відпочинку і дозвілля населення, адміністратора торговельного залу, консультанта з питань організації обслуговування населення в ресторанному господарстві. У процесі навчання студенти вивчають цикл як загальноосвітніх, так і професійно — орієнтованих дисциплін: барна справа, кулінарне мистецтво, організація обслуговування та виробництва в закладах ресторанного господарства, ресторанний сервіс та інші. Під час навчання в нашому навчальному закладі студенти проходять навчальну практику, де студенти оволодівають практичними навичками і вміннями кваліфікації молодшого спеціаліста та виробничу — у закладах ресторанного типу міста і області.

Немає коментарів

На платформі Blogger.