scripts

31 рік від аварії на Чорнобильській АЕС


Сьогодні, 26 квітня 2017 року, виповнюється 31 рік, як відбулася наймасштабніша техногенна катастрофа за весь час використання атомної енергетики - аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Аварія на Чорнобильській АЕС – найбільша ядерна техногенна катастрофа в світі, яка сталася у ніч з 25 на 26 квітня (о 1:23) 1986 року. Під час планового відключення реактора, що тривало 20 секунд, різко стрибнула напруга в 4-му енергоблоці АЕС, внаслідок чого стався тепловий вибух, який призвів до жахливих наслідків. 

Після аварії на Чорнобильській АЕС з постраждалих районів евакуювали 116 тисяч осіб, ще 230 тисяч було переселено із зараженої зони. З числа постраждалих унаслідок аварії померло 167 653 людей, серед них 2929 ліквідаторів. 83% потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи страждають на різні захворювання, а серед учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 92%.У нашому навчальному закладі відбулися тематичні та виховні години присвячені цій трагічній даті, з метою вшанування жертв і наслідків цієї катастрофи.

Немає коментарів

На платформі Blogger.