scripts

Cмолоскипний марш




29 січня, студенти та викладачі Кременецького професійного ліцею взяли участь у традиційному смолоскипному марші, присвяченому 100-річчю героїчного чину Герої Крут.
Разом із сотнями кременчан вони пройшлись центральною вулицею міста від Краєзнавчого музею до пам'ятника Степану Бандері. Також долучились до панахиди за загиблими студентами та ліцеїстами у бою на станції Крути.
«Наша молодь щорічно згадує цей відчайдушний момент в історії українського народу. Цілком слушно. Порив і кров, яким було позначено змагання під Кругами 1918 року, мають у собі велитенське багатство шляхетного, формуючого творчого ідеалізму. Поняття героїзму і жертовності у нас не нове, але цей конкретний і наглядний елемент освятив те поняття живою, чистою кров'ю живих людей. Слово Крути стало дуже переконливим, бо на його зміст зложилися не самі звуки, а чин і кров. Воно врізьбилось в наше народне єство, у наш дух і нашу плоть. Воно бо повстало з того найсвятішого, що має кожна жива істота, — з життя. У даному випадку українського життя.», - так поет кременеччини, Улас Самчук згадує подвиг Героїв Крут.













Немає коментарів

На платформі Blogger.