scripts

29 січня – День пам’яті Героїв Крут


29 січня 2020 року в Україні відзначається 103-річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Сьогодні в бібліотеці Кременецького професійного ліцею вшановували пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. Бібліотекарем ліцею була організована книжкова тематична виставка-реквієм «Навіки молоді - Герої Крут».


Ведучі заходу словами історичних документів, полум'яними рядками поетів «На Аскольдовій могилі…» П.Тичини, «На могилах», О.Тарнавського, «Крути», М.Лавренка та ін. (Хабуля Г.М., Ілащук А.М.) розповідали про подвиг молодих Героїв.
Також викладач Білоус Галина Степанівна провела для учнів і педпрацівників виховний захід, присвячений учасникам битви під Крутами «Юнацтво сповнене надії».


Захід було розпочато з національного гімну України, та  віршем Я.Славутича.
Протягом заходу присутні отримали багато цікавої інформації, переглянули документальний фільм «Герої Крут», були використані вірші: М. Бакай, В.Скоробського, П. Тичини, В. Яніва.



Учні захоплено слухали підготовлену інформацію та ставили запитання. Учням було донесено, що Українські юнаки загинули і власної кров’ю вписали героїчну сторінку в історію визвольних змагань нашого народу. Захід було закінчено віршем П.Тичини «Пам’яті тридцяти» та хвилиною мовчання.

Навіки молоді - Герої Крут
На Аскольдовій могилі 
Український цвіт! -
По кривавій по дорозі
Нам іти у світ.
На кого посміла знятись
Зрадницька рука? –
Квітне сонце, грає вітер
І Дніпро-ріка...
На кого завзявся воїн?
Боже, покарай! -
Понад все вони любили
Свій коханий край!
Вмерли в Новім Заповіті
Славою святих, -
На Аскольдовій могилі
Поховали їх…

Немає коментарів

На платформі Blogger.