scripts

Електрогазозварник, коваль ручного кування

        
Одна з найпоширеніших та найпотрібніших професій в сучасному житті. Зварювання – надійний і економічний засіб не роз'ємного з'єднання машин, конструкцій і споруд, який знайшов широке використання у різних галузях народного господарства. Без електрогазозварників неможливе будь-яке велике будівництво.

Електрогазозварник повинен уміти виконувати:

ручне дугове, плазмове, газове, автоматичне і механізоване дугове зварювання простих деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей першої групи зварюваності, в нижньому і вертикальному положеннях зварного шва товщиною до 10мм, встик без скосу кромок, зі скосом кромок суцільним однобічним і двобічними швами;
зварювання пластин однакової і різної товщини суцільним і переривчастим одношаровим швом;
зварювання кутових з’єднань без скосу і зі скосом кромок.
виконувати ручне кисневе різання бензинокисневими різаками і газокисневими різаками сталевого легковагового і важкого лому.

Ручна ковка - найпоширеніший спосіб художньої обробки металу. 

Тисячі років людина робить і користується кованими виробами. Навіть у наш час високих технологій важко придумати що-небудь більш гарне і надійне, ніж ковані решітки, огорожі, сходи і т.д. Саме це поєднання естетики і міцності "металевого мережива" дозволило стародавньому ремеслу не просто пережити століття, а й повернути собі заслужену популярність.
Основними інструментами для ручного кування завжди були і залишаються - молот і ковадло. Однак, в останні століття арсенал коваля значно розширився, з'явилося нове ковальське устаткування, що дозволяє виробляти витончені ковані вироби і значно полегшують працю коваля. У XX столітті на зміну ручному куванні прийшли зварні конструкції, що пов'язано з розвитком прокатного і штампувального виробництв, ручна художня ковка стала спрощуватися. Відродження ручної художньої ковки для сучасного декоративно-прикладного мистецтва має величезне значення. В даний час популярність кованих виробів зростає. Прикраса будинку, саду, квартири і офісу кованими предметами інтер'єру стало дуже популярним у заможних людей. Ніщо не може так перетворити, підкреслити індивідуальність квартири, будинку, саду, як по-справжньому красиві і стильні ковані деталі інтер'єру.
Ручне художнє кування є одним з останніх збережених "живих" ремесел в наше століття стандартних виробів, що виробляються масовим тиражем. Фантазія і майстерність фахівців, винахідливість, відмінне володіння технологією кування, прекрасне знання особливостей і можливостей металу дозволяють створювати високохудожні ковані витвори мистецтва, безмежно великого і виразного світу кованого металу.
На платформі Blogger.