scripts

Обери професію для себе. У ліцеї відбувся "Ярмарок професій"

«Якщо ви вдало оберете  професію і докладете до цього душу, то щастя саме знайде вас» . Ч. Дарвін

Галасливо й життєрадісно було в нашому професійному ліцеї 21  березня. Тут працював ярмарок кар’єри для учнів загальноосвітніх шкіл, організаторами якого виступили Кременецький районний центр зайнятості та дирекція ліцею з метою надання учням навчальних закладів інформаційних та консультаційних послуг, презентацій професій і спеціальностей, наближення учнів до вибору майбутньої професії за допомогою сучасних діагностичних методик. 
На подвір’ї навчального закладу гостей вітали викладачі та майстри виробничого навчання. Викладач історії Шпак Н.А. розповіла учням шкіл історію ліцею. Випускники шкіл побували в майстернях та лабораторіях,  у яких їх радо зустрічали майстри виробничого навчання та розповідали про професії навчального закладу, демонстрували роботи учнів ліцею. 
 
 
 
 
 
В усіх майстернях кипіла робота: учні  набували практичних вмінь та навичок обраної професії. А їх у ліцеї багато:
(на базі 9 класів)
1. Оператор комп’ютерного набору, касир (в банку)
2. Муляр, штукатур, монтажник гіпсокартонних конструкцій
3. Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр
4. Столяр будівельний, паркетник
5. Столяр будівельний, монтажник гіпсокартонних конструкцій
6. Кравець, вишивальник
7. Перукар (перукар-модельєр), манікюрник
8. Електрогазозварник, коваль ручного кування
9. Слюсар з ремонту автомобілів, водій транспортних засобів (категорія “С”)
10. Слюсар з ремонту автомобілів, електрогазозварник
11. Офіціант, майстер ресторанного обслуговування
(на базі 11 класів)
1. Електрогазозварник
2. Слюсар з ремонту автомобілів


В актовій залі до запрошених звернулася директор ліцею Яськевич Марія Степанівна. Вона наголосила, що, крім диплома кваліфікованого робітника, учні  ліцею отримують атестат про повну середню освіту. Ліцей сьогодні - це 586 учнів. Державне навчання гарантує отримання щомісяця стипендії у розмірі 415 грн, до послуг  учнів безкоштовний гуртожиток на 350 місць. Після закінчення навчального закладу випускники можуть навчатися в Кременецькому лісотехнічному коледжі, Хмельницькому інституті  легкої промисловості, Тернопільському технічному коледжі, Київському національному  інституті культури Поплавського. Відповідність сучасним вимогам, конкурентоспроможність майбутніх фахівців на сучасному ринку праці — ось основні критерії щоденної кропіткої праці педагогічного колективу.

Директор Кременецького центру зайнятості Ілинич Олег Петрович відзначив, що  такі заходи стали традиційними і є певною «візитівкою» служби зайнятості. Молоді люди отримують інформацію про професії, які затребувані сьогодні на ринку праці.
На ярмарку були представлені презентації професій,за якими здійснюється підготовка в нашому професійному ліцеї. Хлопці були зацікавлені роботою кузні, столярної та сюсарної майстерень, де майбутні фахівці демонстрували свою майстерність.
Найбільший інтерес серед  аудиторії викликали майстер-класи офіціантів, майстрів ресторанного обслуговування, манікюрників; показ моделей одягу, зачісок, створеного учнями нашого ліцею. У цьому навчальному закладі майбутні фахівці сфеери обслуговування: перукарі, кравці,  вишивальники, офіціанти - набувають не лише досконалої практичної майстерності, а й глибокого розуміння власної справи. 

В актовій залі гостей вітали учасники художньої самодіяльності.

 
  
  
Близько двох сотень майбутніх абітурієнтів з міста та сіл змогли ознайомитись з перевагами робітничих професій.
Протягом всього заходу школярі мали можливість поспілкуватися з представниками навчального закладу, щоб визначитись із вибором майбутньої професії.  
 
 

Всіх учнів шкіл було запрошено на фуршет, приготовлений кафедрою офіціантів.

 
 
 

Немає коментарів

На платформі Blogger.