scripts

Улюблені книги завжди під рукою

Останнім часом кількість людей, які читають, стрімко збільшується. Багато хто навіть читає кілька книг одночасно, що не дуже зручно робити поза домом. 

Не хочеться весь час тягати важкі книжки з собою в рюкзаку або сумці. Що вже говорити про студентів або інших людей, яким необхідно постійно навчатися чомусь новому, а значить - багато читати. Значно спростити життя в такій ситуації може електронна книга - це фактично бібліотека у вас у кишені. Але все ж потрібно підкреслити кілька речей, на які варто звернути увагу при виборі пристрою - пише Osvita.ua.

Екран

Читалка може бути з екраном, виконаним за технологією електронного чорнила (e-ink), а може бути з рідкокристалічним IPS дисплеєм. Але тоді ви маєте справу з планшетним комп'ютером з вельми обмеженим функціоналом. Е-ink дисплеї завдяки тому, що вони формують зображення, використовуючи відбите світло (явище електрофорезу), на відміну від звичайних дисплеїв, які використовують для цього просвіт матриці, значно економлять заряд пристрою. Фактично читалка витрачає енергію лише на формування нової сторінки, що дозволяє їй служити на одному заряді приблизно місяць. Крім того, відсутність мерехтіння у таких екранів значно подовжує час комфортного читання. Якщо раніше читалки керувалися за допомогою звичайних кнопок, то зараз більшість пристроїв устатковані ємнісними touch екранами. Це значно спрощує роботу з книжкою.

Формати документів

Варто відразу обирати собі читалку, яка підтримує найбільшу кількість форматів документів. Наприклад, PocketBook 626 Touch Lux 3. Цей пристрій здатний відкривати файли наступних форматів: epub (drm), pdf (drm), fb2, txt, html, doc, docx, rtf, chm, djvu, tcr, prc (mobi), epub , pdf, fb2.zip, htm, acsm.

Пам'ять

Середній вбудований обсяг пам'яті надійних виробників близько 8 Гб, як в нашій PocketBook 626. Крім того, пам'ять можна розширити, використовуючи SD-карту, зазвичай до 32 Гб і вище. Цього вистачить для зберігання невеликої районної бібліотеки. Вибираючи читалку, зверніть увагу на обсяг оперативної пам'яті: досить «спритні» книжки вміщують не менш 256 Гб.

Операційна система і додаткові зручності

Більшість читалок працюють на різних модифікаціях Linux-a, мають вбудований словник іноземних мов, календар, годинник, можливість виходу в Інтернет і магазин електронних книг.
Підключення до мережі здійснюється за допомогою технології бездротового зв'язку WiFi. Заряджаються читалки через роз'єм micro-usb, зазвичай використовують просту одноамперную зарядку. Незважаючи на досить невелику ємність вбудованої літій-іонної батареї (в PocketBook 626 всього 1500 мАг), цей пристрій здатний прослужити близько місяця без підзарядки в режимі читання. Важливим показником є вага читалки: у PocketBook 626 - вона становить всього 208 г, що відповідає вазі звичайної кишенькової книжки.
Таким чином, використання електронних книг зробить вашу роботу з літературою ефективнішою, а ваш відпочинок значно комфортніше.

Немає коментарів

На платформі Blogger.