scripts

Відкриття навчально-практичного центру з професії «Швачка. Кравець. Закрійник»

6 грудня 2017 року у Кременецькому професійному ліцеї відбулось урочисте відкриття навчально-практичного центру з професії «Швачка. Кравець. Закрійник».
На святі були присутні: заступник голови Тернопільської ОДА Юрик Ю.З., начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Хома О.З., представники обласної, районної, міської адміністрацій, керівники приватних підприємств району, священик.
Навчальним закладом проведена велика підготовча робота щодо створення навчально-практичного центру. Кожен працівник училища доклав максимум зусиль до створення навчальної, методичної та матеріальної бази новоствореного центру.
Створення навчально-практичного центру дозволить забезпечити не тільки якісну первинну професійну підготовку учнів, але й запровадити професійно-технічне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення.
У своєму виступі директор Яськевич М. С. сказала: "Навчально-практичний центр з професії «Швачка. Кравець. Закрійник» буде займатися не тільки первинною професійною підготовкою кваліфікованих робітників, а й перепідготовкою робітничих кадрів, підвищенням кваліфікації та стажуванням. Зараз у нас навчається три навчальних групи з цього фаху.
Ми робимо усе необхідне, щоб змінити думку молоді про робітничі професії, привернути увагу до необхідності таких фахівців на ринку праці. Ми прикладемо багато зусиль, щоб наші діти залишалися на Кременеччині, мали гарну освіту, роботу та гідний рівень життя. Я переконана, що сьогоднішній день стане великим стартом для світлого майбутнього нашої молоді".


Серед краси південної Волині
Перлиною освіти є ліцей. 
Із року в рік, а особливо нині
Із серцем щирим ми вітаємо гостей…

Від освітян та учнів колективу,
Що працею прославлять рідний край,
Прийміть вітання, гості, наші щирі, 
І в знак поваги – ярий коровай…

У словах привітання заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрик Ю.З. зазначив: "Відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік передбачено реалізацію пілотного проекту з модернізації підготовки робітників за трьома професіями в 25-ти професійно-технічних навчальних закладах України, в тому числі, з професії «Швачка, кравець, закрійник», яку відкрито на базі Кременецького професійного ліцею. Відкриття цього навчально-практичного центру дасть у осяжному майбутньому дорогу в життя сотням і сотням молодих українців, а державі в цілому - збільшення робочих місць та все більше і більше працюючої на рідній землі молоді...".

Всечесний отець Іван благословив учнів, викладачів, майстрів виробничого навчання, батьків та усе тут присутнє товариство на добру працю.

От і наступила урочиста хвилина



































Святкування відкриття центру завершилось святковим концертом.









Немає коментарів

На платформі Blogger.