scripts

15 корисних психологічних прийомів

Ці маленькі хитрощі спростять ваше життя і допоможуть легше впоратися зі стресовими ситуаціями.

  1. Коли в групі сміються кілька людей, кожен з них інстинктивно дивиться на того, хто йому більш симпатичний. Або на людину, яку хотів би вважати близькою.
  2. Якщо ви нервуєте, а вам потрібно виконати відповідальне завдання, пожуйте жуйку. Таким чином ви зможете заспокоїтися, тому що підсвідомо момент прийому їжі асоціюється з безпекою.
  3. Якщо на вас хтось кричить, зберігайте спокій. Можливо, цим ви ще більше роздратуєте співрозмовника, але потім у нього з'явиться сильне почуття провини за свою поведінку.
  4. Якщо відповідь співрозмовника вас не влаштовує або ви відчуваєте, що вона неповна, не перепитуйте. Просто уважно подивіться людині в очі. Тоді вона буде змушена продовжити розмову.
  5. Виявляється, не тільки емоції впливають на міміку, але й навпаки. Тому, якщо ви хочете відчути себе щасливим, посміхніться. В результаті, згодом ви робитимете це цілком щиро.
  6. Якщо це можливо, намагайтеся не починати речення зі слів "Я думаю" чи "Мені здається". Це очевидно, коли ви починаєте говорити, але деколи такі фрази свідчать про зайву невпевненість.
  7. Перед важливою співбесідою уявіть, що людина, яка буде її проводити, - ваш давній друг. Так ви будете почувати себе вільно і будете менше хвилюватися.
  8. Якщо ви навчитеся висловлювати трохи більшу радість при зустрічі з будь-ким, то з часом будете щиро раді бачити цю людину.
  9. Люди схильні поступитися вам в меншому, якщо перед цим відмовили вам у чомусь більшому.
  10. Фізіологічний прояв стресу дуже схожий на симптоми радісного збудження (важке дихання, прискорене серцебиття і т.д.). Якщо вам вдасться подивитися на стресову ситуацію як на виклик, негативний ефект від нервового напруження знизиться.
  11. Найчастіше люди не розрізняють просту впевненість в собі й те, що ви дійсно розбираєтеся в чомусь. Але якщо ви продемонструєте впевненість у своїх діях, люди тягнутимуться до вас.
  12. Якщо вам доводиться багато працювати з людьми, поставте позаду себе дзеркало. Більшість клієнтів поводитимуться ввічливіше - адже нікому не хочеться бачити себе злим і роздратованим.
  13. Якщо ви на зборах очікуєте від когось різкої критики, намагайтеся сісти поруч із цією людиною. В цьому випадку вона, швидше всього, буде добрішою і не зможе влаштувати вам прочухана з тією ж силою, з якою може це зробити на деякій відстані.
  14. Перше побачення краще організовувати в такому місці, де ви зможете отримати більше позитивних емоцій. Згодом приємні враження будуть асоціюватися з вами.
  15. Спробуйте під час знайомства визначити подумки колір очей співрозмовника. Зоровий контакт збільшує ймовірність відчути взаємну симпатію. 

Сподіваюсь, ці хитрощі стануть вам у пригоді - практичний психолог ДНЗ "Кременецький професійний ліцей" Боцюк В.С.

Немає коментарів

На платформі Blogger.