scripts

Пам’ятаймо про Голодомор


   До 85-річниці пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

   Цього року День пам’яті жертв Голодомору в Україні відзначався  24 листопада. Напередодні учні  ознайомилися з виставкою в бібліотеці ліцею «Пам’ятай про Голодомор»  
   Метою виставки було вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, виховання поваги до людей, які пережили складний період української історії, виховання громадської свідомості та співчуття. Учні згадали про штучний голод в Україні, що забрав мільйони життів у мирний час. І це відбулося там, де родючі чорноземи, багаті врожаї — в «житниці Європи»! А в той час, коли люди вимирали селами, СРСР надавав продовольчу допомогу іншим країнам.
   Щороку в  цей трагічний день в Україні  о 16 годині запалюють свічки пам’яті про безвинно загиблих від голоду земляків для того, щоб подібних злочинів не було більше в майбутньому..
25 листопада учні та працівники ліцею прийняли участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку».
На території ліцею біля памятниа жертвам сталінських репресій та німецького фашизму відбулася поминальна панахида,  запаливши свічки вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років хвилиною мовчання.
Світлина від Зої Карпюк.Світлина від Зої Карпюк.Світлина від Зої Карпюк.Світлина від Зої Карпюк.Світлина від Зої Карпюк.Світлина від Зої Карпюк.Світлина від Зої Карпюк.Світлина від Зої Карпюк.

Немає коментарів

На платформі Blogger.