scripts

27 лютого 2019 року наш заклад гостинно приймав колег професійних (професійно-технічних) закладів з усієї області – заступників директорів з навчально-виробничої роботи


Методична секція проходила у формі круглого столу «Роботодавець визначає, чого навчати, заклади освіти – як учити». У цьому контексті учасники секції познайомилися з роботою двох навчально-практичних центрів, які створені на базі ДНЗ «Кременецький професійний ліцей», оглянули навчально-матеріальну базу закладу, обговорили ряд робочих питань та побували на святковому концерті.


Перед учасниками секції виступили директор ліцею Марія Степанівна Яськевич, яка розповіла про роботу керівника навчального закладу у становленні колективу в підготовці конкурентоспроможного робітника. Доповідач відзначила,  що основа успіху будь-якої сучасної колективної діяльності полягає у відносинах співпраці та взаємодопомоги, довірі до організаційних змін, готовності до прогресивних перетворень. 

З презентацією матеріалів про інноваційний підхід у підготовці робітничих кадрів в навчально-практичних центрах з професій «Швачка. Кравець. Закрійник» та «Електрозварник ручного зварювання. Зварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник» говорила заступник директора ліцею Наталія Андріївна Ященко.



Учасники секції обговорили також аспекти впровадження дуальної форми навчання в освітній процес при підготовці кваліфікованих робітників. Власним досвідом з даного питання поділились директор ДПТНЗ «Тернопільське ВПУ сфери послуг та туризму» Галина Євгеніївна Грушко та заступник директора Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Ростислав Ігорович Королюк.


Завідувач кабінетом НМЦ ПТО у Тернопільській області Валерій Петрович Дзюблюк детально зупинився на стандартах професійної (професійно-технічної) освіти,  які розроблені на модульно-компетентністній основі та будуть впроваджені у 2019 році, акцентував увагу на  основних аспектах, які варто врахувати під час розроблення нових  робочих навчальних планів  та програм.


          На завершення усі присутні відвідали святковий концерт, який підготували учні ліцею під керівництвом художнього керівника Міщени Ярослава Костянтиновича, насолодились теплою дружньою атмосферою під акорди «Волинського краю»…

Немає коментарів

На платформі Blogger.