scripts

1 червня Міжнародний день захисту дітей


1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – одне з найбільш «дитячих» свят у світі. В цьому році це буде 69-е свято дитинства, захисту життя, здоров'я і прав дітей. Про те, що таке, коли виник і як відзначається День захисту дітей, ця стаття.
Історія
Походження Дня захисту дітей бере початок з 1925 року, коли представники різних країн вперше скликали «Всесвітню конференцію з благополуччя дітей» у Женеві. За підсумками конференції було прийнято рішення відзначати у всіх країнах світу День дітей, який зміг би привернути увагу до проблем дитинства. Спеціальної дати не було передбачено, і різні держави використовували дату, найбільш підходящу для їх культури і традицій. Ось чому в деяких країнах День захисту дітей відзначається не 1-го червня, а в інші дні календаря.
Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950 році. Схожі міжнародні свята, присвячені благополуччю дітей і захисту дитинства, – Всесвітній день дитини (відзначається 20 листопада), Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії (4 червня), День захисту дітей Африки (16 червня).

Мета і місія свята
Головними цілями дня є заохочення миру, братерства і взаєморозуміння між дітьми; закликати батьків, держави, урядові та неурядові організації захищати права і свободи дітей.

Людство зобов'язане дати дитині найкраще, що воно може дати, –
така основна ідея.

Міжнародний день захисту дітей – це також привід нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думок і віросповідання, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці. Тільки в умовах захисту прав і свобод дитини можливе формування гуманного і справедливого суспільства.


Перший день літа – можливість для підлітків задуматися про своє місце в світі і розглянути, які проблеми вони вважають важливими для себе і суспільства в цілому.

Немає коментарів

На платформі Blogger.