scripts

21 листопада – День Гідності та Свободи: книжкова виставка

        Щорічно, 21 листопада, в Україні відзначається День Гідності та Свободи – свято на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції Гідності (2013 р.). Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го і 2013-го захищали національні інтереси української держави та її європейський вибір, проявили своє прагнення до свободи.

        Майдан 2004 року та Революція Гідності 2013 року стали символом Свободи та Гідності українського народу та залишили визначальний і незабутній слід в історії.

        Герої Небесної Сотні… Завжди будуть із нами. Вони заплатили найвищу ціну за свободу нашої держави. Шануймо пам’ять тих, хто віддав своє життя заради вільної України.

        Запрошуємо на перегляд книжкової виставки "Вільні творять майбутнє". Представлені документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні.

Звертаємо вашу увагу на літературу, що представлена на виставці

"Майдан погляд з середини"

«Майдан. Погляд зсередини» це історія про простих людей — справжніх, щирих, добрих і небайдужих. Проте їм судилося стати насправді незвичайними, видатними людьми. У подіях Революції гідності на київському Майдані їм довелось поєднати доброту і терпимість із праведною люттю задля порятунку всієї України.






"Небесна сотня. Життєписи"

«Небесна сотня. Життєписи» – це документально-публіцистичний мартиролог Героїв Небесної Сотні. У першому томі – нариси-життєписи, що розповідають про тридцять п'ять яскравих доль активістів Євромайдану, які віддали життя заради перемоги демократії, маловідомі біографічні факти, спогади та свідчення, рідних, друзів, земляків.





"Слово Майдана"

На сторінках книги «Слово майдана» розповіді з перших вуст: як тих, хто стояв на барикадах, так і волонтерів, сотників, медпрацівників, міліціонерів, комунальників, нянь, пенсіонерів, батьків загиблих активістів. Всі оповідання – цікаві, відверті, емоційні та по-своєму унікальні.





"Небесна сотня"«Небесна сотня» – це не тільки коротка хронологія подій Євромайдану, що поєднує факти з переживаннями очевидців, а й біографії тих, кого забрала революційна зима 2014 року. Герої цієї книги – звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні – заробітчани, науковці, підприємці, вчителі… Хтось із них дуже любив театр, хтось писав вірші, хтось не уявляв життя без футболу, хтось вдягав рицарські обладунки та захоплювався історичною реконструкцією. Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об’єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла». 



"2014"«2014» – це роман про рік, який усе змінив. Про рік, який розпочався ще восени 2013-го, з виходів на майдани, і продовжився війною. Як люди реагують на історію? Як вона їх змінює – і як вони творять її, змінюючись при цьому? Від перших ночей на Майдані – до війни, що досі триває.




"Майдан. Нерассказанная история"«Майдан. Нерассказанная история» це й репортаж, і журналістське розслідування, і аналітика. Попри те, що в книзі багато вже відомих фактів, її текст переповнений ексклюзивом, уміщеним у свідоцтва основних учасників подій «з обох боків барикад». Завдяки цьому текст захоплює, тримає в напрузі до останньої сторінки, як справжній детектив.



"Майдан після майдану"

Написати книгу «Майдан після майдану» автора надихнуло сором'язливе замовчування подій на Майдані Незалежності після Революції Гідності. Тим більше, що все частіше можна почути, що революція ще не закінчилася, вона продовжується. Для багатьох учасників тих подій ще тоді, в лютому 2014 року, було це зрозуміло. Але довелося вибирати: або воювати, або тиснути на владу. Частина активістів залишилася на Майдані. Не всі їх розуміли, багато образливих слів доводилося вислуховувати. Ціле спекотне літо майданівці намагалися контролювати владу, підштовхувати її до реальних дій та проведення реформ.

Немає коментарів

На платформі Blogger.