scripts

Вікторина на тему "Як я знаю основні закони мого життя!"

11 грудня 2019 року у Кременецькому професійному ліцеї, викладачем з правознавства, Собчуком Артуром Віталійовичем, в рамках проведення всеукраїнського тижня права, із учнями 2-х курсів було проведено вікторину на тему "Як я знаю основні закони мого життя!".
 
 
Під час проведення вікторини з учнями обговорено ряд законів, а саме: закон, який має найвищу юридичну силу - це Конституція України, та інші основні закони нашої держави, якими ми користуємося у повсякденному житті! А також звернуто увагу учнів на загальну декларацію з прав людину, яку прийняла ООН 10 грудня 1948 року, Ти людина - і маєш права! Вона стала першим універсальним міжнародним актом з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості - рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші права, а також Конвенція про права дитини яка прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 гору і набрала чинності у вересні 1990 року.
У 41 статті конвенції викладені права людини, якими володіє кожна дитина у віці до 18 років і які необхідно поважати і захищати.
 
 

Немає коментарів

На платформі Blogger.