scripts

«Книга чи комп’ютер?» – бібліотечна година до Міжнародного дня без Інтернету

        Щоб бути освіченою, сучасною людиною, тобто інформаційно компетентною, необхідно багато читати, знати Інтернет тощо. 

        Подискутувати про роль книги, бібліотеки і комп’ютера в інформаційному суспільстві, висловити свої думки та погляди завітали до бібліотеки майбутні кравці – здобувачі освіти 24 групи. Але і корисної, нової інформації для молоді також було багато: сутність понять «інформація», «інформаційне суспільство», «інформаційна компететність», «жива книга», «буктрейлер», «інформаційний вибух». Разом з бібліотекаркою присутні згадали основні віхи в історії розвитку інформації від винаходу письма до сучасності.

        За результатами анкетування: молодь надає перевагу читанню традиційних друкованих книг, жанру «фантастика»; Інтернетом користується кожного дня; у вільний час найбільше подобається гуляти з друзями; 86% вважає читання престижним заняттям; 79% вважають, що у традиційної (паперової) книги є майбутнє.

На символічних вагах думок «Що важливіше: книга чи комп’ютер?» перемогла книга (!).

        Більшість погодилася з висловом відомого письменника В. Пікуля: «В моєму уявленні будь-які меблі – це все-таки дошки, а будь-який одяг – це все-таки ганчірки. На мій погляд, в нашому сумному та матеріальному світі існує лише одне мірило цінності – це книги!»

Немає коментарів

На платформі Blogger.