scripts

Бесіди до дня пам'яті героїв Крут



У гуртожитку ліцею 27 та 29 січня 2019 року з учнями груп номер 24, 14, 34 (Кравець, вишивальник) та 28, 38 (Бармен, майстер ресторанного обслуговування) проводились бесіди до дня пам'яті героїв Крут «Бій під Крутами — подвиг в ім'я України» та «Нас тут 300, як скло товариства лягло».

 

Мета обох бесід ознайомити учнів із подіями, які сталися у січні 1918 року на станції Крути, сформувати уявлення учнів про обов'язок, мужність, героїзм. Бесіди були проведені з великою кількістю дітей у бібліотеці, а також і по групах.
Учні уважно слухали про події тих років. Також прослухали запис пісні «Битва під Крутами» - слова М. Ониськіва (м. Тернопіль) музика В. Войтка м. Кременець.
Славний цвіт наш молоденький
Бився до загину
Щоб відстояти свободу, неньку Україну.
Учні затамувавши подих слухалися у слова пісні: «І не одна мати сказала: «Нема мого сина… із-під Крутів не вернувся — доля нещаслива»
Зі слів вихователя Мазурок Т.М. було зазначено, що жертвами Крут ми, нині сущі, повинні вклонитися до земно — вони також палко любили Україну, хотіли її добра, хоч і по-своєму.

 

Активними у розмові були учні груп № 24 та 14. Загальна втрата Українців - 250 бійців юнацької сотні, 200 офіцерів, 28 солдатів жорстоко убиті, стали символом героїзму Крут. Їх поховано на Аскольдовій могилі. (З підготовленого матеріалу учнів групи №38 Х. Костюк, А. Козак, А. Гук, Волохата Д.
Потрібні були десятки років, щоб вибороти добробут для нашої держави, пізніше гуртувалися заради головної мети. Тільки в єдності, національній згуртованості, піднесенні добробуту рідного краю можна зберегти та примножити Велику Україну.


Немає коментарів

На платформі Blogger.