scripts

В Державному навчальному закладі «Кременецький професійний ліцей» профорієнтаційна робота триває!


Незабаром закінчиться навчальний рік, і мабуть, кожен випускник школи вже задумується над вибором професії. А це велика відповідальність перед собою, перед батьками, перед суспільством.   
-  Як зробити правильний вибір професії?
-  Як знайти головну справу свого життя, щоб мати моральне задоволення від роботи і отримувати достойну заробітну плату?
-  Яку обрати професію, щоб приносити користь людям та державі?  
Щоб відповісти на ряд цих запитань, отримати чудову можливість зорієнтуватися у бурхливому вирі сучасного життя і можливо обрати собі професію по душі, на допомогу  старшокласникам  завжди готові працівники Кременецького професійного ліцею.
З метою популяризації робітничих професій серед учнів закладів загальної середньої освіти, уже не вперше  працівниками Кременецького професійного ліцею 23 та 24 лютого 2020 року було проведено профорієнтаційні тренінги. Учасниками цього разу стали учні Кременецької гімназії №3. Програма тренінгів включала тестові завдання та  вправи профорієнтаційного змісту, що справили на учнів неабияке враження. Вони ознайомились із робітничими професіями, за якими здійснюється навчання у ДНЗ «Кременецький професійний ліцей», та перспективами розвитку професійної освіти в Україні. У деяких із них наприкінці зустрічі виникло бажання стати членом учнівського колективу ліцею
  
Подібні семінари-тренінги профорієнтаційного спрямування, з метою  формування усвідомленого ставлення учнів до дослідження і вирішення проблеми самостійного вибору майбутньої професії, популяризації робітничих професій будуть і надалі проводитись працівниками ДНЗ «Кременецький професійний ліцей» в інших школах міста та Кременецького району.
Також стало доброю традицією в ліцеї  проводити масштабний захід «Ярмарка професій», під час якого учні випускних класів шкіл міста та району мають можливість ознайомитись із переліком професій, за якими навчають в ліцеї, зорієнтуватись у просторі робітничих професій, взяти участь у майстер-класах, проведених учнями та працівниками Кременецького професійного ліцею.
 Цьогоріч Ярмарок професій відбудеться 02 квітня в 11.00 год. у приміщенні Кременецького районного будинку культури за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка,58.
В програмі заходу:
-  виставка робіт професійної майстерності;
     
-  майстер-класи для майбутніх абітурієнтів;
     
-  презентація професій, за якими здійснюється підготовка в ліцеї;
-  показ мод;
     
-  концертна програма від учнів та педагогічних працівників ліцею.
     
Для участі в заході запрошуються усі бажаючі, яких зацікавив наш заклад, і хто бажає стати частинкою нашої дружньої ліцейної родини.

Немає коментарів

На платформі Blogger.