scripts

Національна мова - нетлінний скарб століть!

Нетлінним скарбом століть називають національну мову — скарбом, що передається від покоління до покоління, об’єднуючи минуле й прийдешнє.

«Незбагненна душа нашої мови, як золотоносна ріка, виблискує на хвилях народної пісні, переливається в душу нації, творить чуттєву нерозривність українського серця й української землі», – стверджує Дмитро Павличко.
З метою привернення уваги громадськості до вивчення та збереження рідної мови, зміцнення державної функції української мови, відповідно до річного плану роботи в Кременецькому професійному ліцеї 22 лютого було проведено виховний захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови, яке святкується 21 лютого.
Розпочалося свято піснею. Учні розповіли історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні, а також наголосили на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. Учні інсценували легенду про таланти, продекламували вірші. У кінці пролунала пісня «Мова єднання – це українська». Учні закликали до того, щоб ми берегли нашу мову, огортали своєю повагою, плекали вірністю та любов’ю! 
Сьогодні це свято важливе, як ніколи, адже «рідна мова – мати єдності, захисниця громадянства і берегиня держави».
 
 
 

Немає коментарів

На платформі Blogger.