scripts

iнтелектуально-розважальна гра «Компʼютерний турнiр» у групi №37.

21 лютого 2019 року в кабінеті №16 для учнів груп № 12,15,18  викладачі української мови Вальчук Галина Федорівна та Жаборовська Наталія Миколаївна провели  інформаційно-просвітницьку годину « Моє багатство – рідна мова»( до Міжнародного дня рідної мови ). Присутні слухали вірші про мову у виконанні учениці групи №15 Штуки Ангеліни, Попової Марини та учнів групи № 18 Дмитріва Олега, Борщик Наталії, Логвинюк Антоніни, Лисак Марії.
В Україні відзначаємо цей день з 2002 року , коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку та використанню інших мов національних меншин Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови 21 лютого кожного року.






Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Рідна мова дорога кожному з нас. Нею ми вимовляємо перші слова і найкраще висловлюємо наші думки. Вона є базою , на якій усі люди розвивають свою особистість із моменту свого першого подиху , вона є тим, що підтримує нас протягом усього життя. Мова є засобом навчати повазі до самого себе, до своєї історії, культури , до інших людей з усіма їхніми особливостями.


Немає коментарів

На платформі Blogger.