scripts

День пам'яті жертв голодоморів


Сьогодні 23 листопада 2019 року на території Кременецького професійного ліцею, вшанували пам’ять тих, хто безвинно загинув від Голодомору-геноциду 1932-1933 років та від інших штучно організованих радянською владою голодів.
Важко осягнути масштаби цього цинічного і планомірного злочину проти українського народу. Важко усвідомлювати, що люди, які могли прожити ціле життя, працювати, любити і творити, вчитися, створити сім’ї, — натомість стали жертвами геноциду. Важко уявити, що цінність людського життя для тоталітарного режиму важила менше за зернину пшениці, яку мішками вивозили на продаж. Але це є трагічна і болюча сторінка нашої історії. І цього дня Православна Церква України, духовенство та віряни, моляться за душі усіх, хто був в Україні голодом заморений.
Ці трагічні події крицею залишили глибокі шрами на багатьох українських сім’ях і змінили наш народ назавжди. Так само, як і десятиліття замовчування цього злочину проти людяності, коли ми мали вибороти право називати речі своїми іменами. Неврожай? Ні! Геноцид, Голодомор, масове вбивство – сьогодні це визнає більша частина світової спільноти. Це злочин, який не має виправдання, свідоме знищення людей за національною ознакою. Час розставляє усе по своїх місцях, але душевні рани наш народ лікує й донині. Ми досі переосмислюємо Голодомор, щоби запобігти подібним трагедіям у майбутньому. Щоби не допустити на нашій землі злочинів проти Бога, людяності, історії.
Сьогодні ми схиляємо голови у молитві за душі мільйонів загиблих від голоду українців. Об’єднаймося, щоби гідно молитвою вшанувати пам’ять жертв голодоморів, які назавжди увійшли у вічність. Просімо Господа, щоби такі події більше не повторилися на нашій українській землі та в усьому світі!

Вічна пам`ять жертвам голодоморів!

Немає коментарів

На платформі Blogger.