scripts

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Картинки по запросу 16 днів проти насильства
Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в  Кременецькому професійному ліцеї дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Основними завданнями акції є:
- привернення уваги  учнівської молоді  до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

На виконання Плану заходів, та відповідно до рекомендацій щодо проведення щорічної акції «16 днів проти насильства»,   у  Кременецькому професійному ліцеї  здійснювалися заходи із попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.
Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
Картинки по запросу 16 днів проти насильства
У ДНЗ «КПЛ « розроблено план заходів : проведення виховних годин на тему «Види і форми насильства в сім’ї», «Попередження домашнього насильства», «Профілактика ВІЛ-інфекцій та СНІДУ», годин спілкування на теми: «Вплив алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини», «Життя це мить. Зумій його прожить»,   «Зроби свій вибір: здоров’я – чи алкоголь і цигарка?». В бібліотеці ліцею проходить тематична виставка літературних джерел з теми «Запобігання насильству в сім`ї».
 Класними керівниками,майстрами в/н проводиться інформування серед  учнівської молоді з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві.
 Вихователями гуртожитку проводяться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота з дітьми  у неблагополучних сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в сім`ях, в яких виховуються неповнолітні діти, багатодітних та малозабезпечених сім`ях на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства».

Немає коментарів

На платформі Blogger.