scripts

Правила поведінки учнів

Правила поведінки учнів

1. Загальні правила поведінки

1.1.Учень приходить до закладу за 10-15 хвилин до початку занять, чистий і охайний. При вході у заклад дотримується правил ввічливості.

1.2.Забороняється приносити до училища та на його територію з будь-якою метою і використовувати будь-яким способом зброю, вибухові або вогненебезпечні предмети і речовини; спиртні напої, наркотики, інші одурманюючі речовини та отрути, газові балончики.

1.3.Не дозволяється без дозволу педагогів йти із училища і з його території в урочний час. У разі пропуску учбових занять повинен пред’явити класному керівнику довідку від лікаря або записку від батьків (або особи, яка їх заміняє) про причину відсутності на заняттях. Пропускати заняття без поважних причин забороняється. Забороняється користуватися мобільними телефонами на заняттях.

1.4.Учень закладу приносить необхідні навчальні приладдя, книги, зошити.  Приходить з підготовленим домашнім завданням з предметів згідно розкладу уроків.

1.5.Учень закладу проявляє повагу до старших, піклується про молодших. Учні й педагоги звертаються один до одного шанобливо.

1.6.Поза межами закладу учні поводяться скрізь і всюди так, щоб не осоромити свою честь та гідність, не заплямувати добре ім'я училища.

1.7.Учні бережуть майно закладу, надають посильну допомогу в його ремонті, акуратно відносяться як до свого, так і до чужого майна.

2. Поведінка на заняттях

2.1.При вході педагога в навчальний кабінет , майстерню, учні встають на знак вітання, сідають після того, як учитель відповість на вітання і дозволить сісти. Так само учні вітають будь-якого дорослого, що увійшов до кабінету під час занять.

2.2.Протягом уроку не можна шуміти, відволікатися самому і відволікати інших сторонніми розмовами, іграми та іншими, що не стосується уроку, справами. Урочний час повинен використовуватися учнями тільки для навчальних цілей.

2.3.Якщо під час занять учню необхідно вийти з кабінету чи майстерні, то він повинен підняти руку і попросити дозвіл у вчителя.

2.4.Якщо учень хоче поставити запитання вчителю або відповісти на запитання вчителя, він піднімає руку. Дзвінок про закінчення уроку дається для вчителя. Тільки коли оголосить про закінчення заняття, учень має право покинути кабінет. При вході вчителя або іншого дорослого до кабінету учні встають.

3.Поведінка до початку, на перервах і після закінчення занять

3.1.До початку уроку учень повинен: прибути до кабінету до першого дзвінка; після першого дзвінка з дозволу вчителя увійти до кабінету чи майстерні і підготовитися до уроку.

3.2.Під час перерви учні зобов'язані: навести чистоту та порядок на своєму робочому місці; вийти з кабінету; рухаючись коридорами, сходами, триматися правої сторони; підкорятися вимогам працівників училища, черговим учням; допомагати підготовляти кабінет, майстерню на прохання вчителя до наступного уроку; у разі спізнення на урок постукати у двері кабінету, зайти, привітатися з вчителем, вибачитися за спізнення і попроситися сісти на місце.

3.3.Після закінчення занять учень повинен:  покинути училище, дотримуючись правил ввічливості.

3.4.Черговий по кабінету: знаходиться в ньому під час перерви; забезпечує порядок у кабінеті, провітрює поміщення; допомагає вчителю підготувати кабінет до наступного уроку; стежить і підтримує відповідні санітарні умови; прибирає кабінет.

4.Кінцеві положення

4.1Учні не мають права пропускати заняття без поважних причин.

4.2.Учні не мають права під час знаходження на території училищі та при проведенні  заходів скоювати дії, небезпечні для власного життя і здоровя та оточуючих. Забороняється вживати тютюнові вироби на території навчального закладу.

4.3.Учні не мають права знаходитися в приміщенні училища після закінчення учбових занять або позаурочних заходів без дозволу працівників закладу.

Немає коментарів

На платформі Blogger.