scripts

Мовна вікторина «Подорож океаном рідної мови»


Скажу я вкотре, хоч уже й обридло:
На мову не бува престижних мод,
Допоки є в нас мова, ми — не бидло,
Не покручі й безбатченки — Народ!
(Валентина Сторожук)
  Мова – це диво, яке ми чуємо від миті свого народження, це почуття, які допомагають нам виразити любов і турботу про рідних та друзів, це радість, якою ми ділимось з коханою людиною, це душа, що випро
мінює життєву силу, це невичерпне джерело, звідки ми черпаємо наснагу, знання і прагнення осягнути всесвіт.
  Мова – це одне з чудес світу. Вона являється тим цінним надбанням нашого буття, тією скарбницею важливих знань, що визначає нашу ментальність. У ній сконцентровано всі бажання, надії та сподівання мільйонів людей, що являють собою єдиний народ. Саме вона – наша мова – втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської. І це так, бо, як сказав Володимир Сосюра: "Мова – це душа народу, а народ без мови  - не народ”.
  Команди «Мовознавці» (гр.№15) та «Словограй» (гр.№18) мали змогу  повторити і закріпити знання із лексикології, фразеології, морфології, усної народної творчості, збагачувати словниковий запас ; розвивати логічне та образне мислення, пам'ять, увагу, спостережливість, кмітливість; виховувати культуру мовлення, любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою, повагу до народної мудрості, згуртованості, розуміти і збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб. знання, уміння.
  Обидві команди проявили  ерудицію та кмітливість.










Здібності свої і сили
 Розвиваймо раз у раз, 
Щоб була народу втіха 
І велика користь з нас.
 Будьмо пильні у науці,

Будьмо чесні у ділах

 Перемогу отримала команда "Мовознавці" (гр.№15)

Немає коментарів

На платформі Blogger.