scripts

Впровадження Служби порозуміння у ліцеї


Картинки по запросу дружба 
Україна переживає глибоку конфліктну ситуацію, зумовлену насамперед зовнішніми факторами, але не позбавлену і внутрішніх суперечностей. Сьогоднішній стан описується термінами «воєнна агресія», «анексія частини території», «воєнні дії», «окупація частини території країни», «терористична діяльність військових формувань». Конфліктна ситуація в країні поглиблюється соціальноекономічною кризою, необхідністю термінового реформування багатьох сфер соціального та економічного життя, ідеологічними коливаннями еліти і частини населення, інформаційною війною тощо.
Уміння розв’язувати конфлікти ненасильницьким шляхом є дуже важливим для суспільства, для миробудування. А для цього необхідно опановувати навички розв’язання конфліктів.
Миробудування – це складний і тривалий процес. Він починається не з закінченням війни, а набагато раніше і продовжується після підписання мирної угоди.
Актуальною стає особа медіатора – спеціально підготовленого посередника у вирішенні конфліктів, який однаково підтримує обидві сторони та допомагає їм знайти взаємоприйнятне рішення.
Зважаючи вище сказане, за підтримки міжнародної громадської організації «Ла Страда-Україна» з 02 по 06  грудня 2019 р. у стінах  ДНЗ «КПЛ» психологічною службою, до якої входить заступник директора з НВхР  Шмулик  Світлана  Петрівна, практичий психолог  Боцюк В.С., викладач права Собчук А.В. був проведений освітній тренінг «Базові навички медіатора/медіаторки в закладах освіти. Створення та координація діяльності служб порозуміння з числа учнів/учениць для впровадження медіації за принципом рівний-рівному». У тренінгу взяли участь 11 учнів різних курсів та вихователь гуртожитку. Барнай М.П.
Таким чином, у Кременецькому професійному ліцеї офіційно працює Служба порозуміння медіаторів з числа учнів та учениць.

Немає коментарів

На платформі Blogger.