scripts

28 квітня відзначатиметься Всесвітній день охорони праці – 2024

Щорічно, 28 квітня, відзначається Всесвітній день охорони праці. З нагоди цього свята у ліцеї була проведена інформаційно-просвітницька година із здобувачами освіти на тему «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

Викладач з охорони праці Світлана ШМУЛИК  разом із інженером ОП Святославом  СІМОНОВИМ ознайомили присутніх, про те як зміна погодних умов впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я людей.


На зустрічі було розглянуто приклади професійних ризиків, які поширюються зі зміною клімату: тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища і підвищений вплив хімічних речовин. Ця тема звертає увагу на те, що забезпечення здорової та безпечної праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль для світової спільноти. Зміна погодних умов значно впливає на умови праці, збільшуючи професійні ризики для працівників. Тепловий стрес, забруднення повітря, УФ-випромінювання та інші екстремальні погодні явища стають частішими, підвищуючи ризик професійних захворювань та аварій.

Цей день звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.

Оскільки головним скарбом життя є здоров’я, і, щоб його зберегти, потрібно багато що знати…

Немає коментарів

На платформі Blogger.