Офіціант, майстер ресторанного обслуговування
Основні
завдання та напрямки роботи методичної
комісії
«Офіціант, майстер ресторанного обслуговування» на 2023-2024
навчальний рік
Основні завдання:
Ø вдосконалення методичної
підготовки викладачів і майстрів виробничого навчання стосовно проведення навчальної
та виховної роботи;
Ø активізація самостійної роботи
викладачів і майстрів виробничого навчання щодо підвищення своєї кваліфікації;
Ø розвиток творчих здібностей
учнів,використання активних форм та методів навчання;
Ø створення умов для відповідного навчання та
забезпечення належного рівня пожежної безпеки, травматизму у навчальних
кабінетах, лабораторіях, дотримання вимог щодо охорони праці, безпеки
життєдіяльності всіма учасниками освітнього процесу;
Ø забезпечення умов
для якісного і здорового харчування, формувати стійкі навички здорового способу
життя;
Ø підвищення рівня професійної майстерності та
розвиток творчого потенціалу педагогічних працівників;
Ø покращення стану навчально-виробничого процесу
під час підготовки кваліфікованих працівників;
Ø
створення умов для впровадження в освітній процес електронних
засобів навчання, інтернет ресурсів та ресурсів для змішаного навчання;
Ø
надання методичної допомоги в оволодінні інноваційними
технологіями навчання, передовим педагогічним досвідом; трансформуванні наукових
ідей у практичну діяльність викладачів та майстрів виробничого навчання;
Ø
удосконалення матеріально-технічної бази кабінетів, поповнення їх
науково-методичними комплексами;
Ø
проведення показових занять, майстер-класів відповідно до роботи
над науково-методичною проблемою методичної комісії та ліцею;
Ø
розробка та видання навчальних, методичних посібників,
рекомендацій, наочних засобів навчання.
Шляхи реалізації завдань:
Ø
підвищення
методичної, інформаційної, загальної культури педагогічних працівників;
Ø
сприяння
формуванню цифрової грамотності педагогічних працівників;
Ø
організація дистанційного та змішаного навчання;
Ø надання практичної, науково-методичної допомоги
викладачам і майстрам в/н;
Ø проведення атестації педагогічних працівників відповідно
до чинного Типового положення;
Ø
запровадження інноваційних підходів до оновлення змісту і форм
організації навчально-виробничої діяльності;
Ø
створення системи роботи із здібними учнями.
Напрямки діяльності:
Ø
організація індивідуальної та групової роботи, наставництво;
Ø
організація експериментальної, творчої діяльності, педагогів;
Ø
аналіз діяльності, стану навчального процесу; розробка, розгляд
робочої навчально-програмної документації та аналіз, внесення коректив,
вдосконалення навчально-методичних комплексів зі спец предметів;
Ø
апробація нових методик, технологій, технологічного обладнання;
Ø
підготовка та проведення професійних та предметних конкурсів;
Ø
діагностика педагогічної успішності, розробка процедури підготовки
до атестації;
Ø
аналіз роботи методичної комісії та планування роботи на новий
навчальний рік;
Ø
діагностика знань учнів;
Ø
підготовка відкритих заходів, презентацій;
Ø
розгляд та використання навчально-методичної літератури у
навчально-виховному процесі.
Методична проблема над якою працює методична комісія:
«Інновації застосування сучасних
інформаційно-комунікативних технологій при підготовці фахівців сфери
ресторанного господарства»
Склад
методичної комісії
Немає коментарів