scripts

Виставка книг до Всесвітнього дня здоров’я

      6 квітня у бібліотеці ліцею представлено виставку книг до Всесвітнього дня здоров’я.

    Здоров'я - найбільша цінність людини. Однак, саме до здоров'я людина відноситься найбільш легковажно. Стреси, шкідливі звички, неправильне харчування - далеко не весь перелік того, чим людина губить своє здоров'я.

    У 1945 р. була створена спеціальна установа Організації Об'єднаних Націй — Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). Її статут був затверджений 7 квітня 1948 р. Щорічно у цей день відзначається Всесвітній день здоров'я всіма країнами — членами ВООЗ, а їх майже 200. Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому.

У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища

    Геніальний лікар і філософ Давнього світу Гіппократ стверджував, що яка діяльність людини, такою вона і є, такі і її хвороби. Висновок такий — необхідність вести здоровий спосіб життя була актуальною як в стародавньому світі, так і сьогодні, тому що він (здоровий спосіб) — є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, забезпечує високу працездатність, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля.

Немає коментарів

На платформі Blogger.