scripts

На базі Кременецького професійного ліцею відбувся ІІ етап Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності з професії “Електрогазозварник”

6 квітня, відповідно до наказу управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації від 22.03.2021р. №48/01-07 “Про організацію і проведення ІІ етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти з робітничих професій у 2021р.” базі ДНЗ “Кременецький професійний ліцей” проведено ІІ етап конкурсу з професії “Електрогазозварник”.

Найкращі, серед здобувачів цієї професії, із семи професійно-технічних закладів області, що здійснюють підготовку електрогазозварників з’їхались до Кременецького професійного ліцею для участі в Конкурсі:

– ДПТНЗ “Тернопільське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі”;

– ДНЗ “Тернопільський центр ПТО”;

– ТВПУ №4 ім. М.Паращука;

– ДНЗ “Кременецький ПЛ”;

– ДНЗ “Підгаєцький ПАЛ”;

– ДНЗ “Бучацьке ПТУ”;

– ВСП “Зборівський фаховий коледж ТНТУ ім. І,Пулюя”.

Конкурс проходив у два тури, зокрема у першом-теоретичному турі конкурсанти виконували тестові завдання на комп’ютерах. В ході практичного туру, у зварювальній майстерні  навчально-практичного центру Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. ЗварникКременецького професійного ліцею, учасники виконували  конкурсні завдання із зварювання стикового з'єднання пластин з  низько вуглецевої сталі у вертикальному (PF) просторових положеннях. Зокрема, здійснювали ручне дугове зварювання покритим електродом та дугове зварювання металевим плавким електродом у  середовищі активних газів. Такі завдання відповідають, відповідають вимогам 4 кваліфікаційного розряду.

Спонсорами конкурсу виступили – фірми ТОВ “ЕСАБ Україна” (торговий представник Назар Степчук) та ТОВ “Фроніус Україна” (керівник Стрийського філіалу, зварювальне обладнання, Назар Софійчук).

Під час урочистого відкриття конкурсу, учасників та супроводжуючих привітали: директор ДНЗ “Кременецький ПЛ” Марія Яськевич, на базі якого діє сучасний НПЦ Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник”,  Олена Іваськів, заступник директора НМЦ ПТО у Тернопільській області, Назар Степчук, торговий представник ТОВ “ЕСАБ Україна”, який надав для навчального закладу маски, допоміжний інструмент та ознайомив із вимогами до виконання зварних зразків.

Журі конкурсу очолював заступник завідувача кафедри технології і обладнання зварювального виробництва ТНТУ ім. І.Пулюя Віктор Сенчишин.

Члени журі конкурсу: викладач ДПТНЗ “Тернопільське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі” Ірина Музика; майстер в/н ДНЗ “Підгаєцький ПАЛ” Володимир Лаба. До оцінювання також були залучені спонсори ТОВ “ЕСАБ Україна” (Назар Степчук) і ТОВ “Фроніус Україна” (Назар Софійчук). За обладнання, налаштування режимів, дотримання правил охорони праці відповідав Сергій Пальчевський, завідувач НП.

 

За результатами набраних під час змагань балів, на підставі рішення оргкомітету та журі конкурсу, переможцями визнано:

 

І місце виборов  Володимир Кубах, ДНЗ “Тернопільський центр ПТО”;

 

ІІ місце – розділи між собою два учасники, а саме  Юрій Морозовський, ДНЗ “Кременецький ПЛ” та  Володимир Віскуп, ДПТНЗ “Тернопільське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі”;

 

ІІІ місце також розділили Василь Семків із ДНЗ “Підгаєцький ПАЛ” та
Володимир Куспіс, ДНЗ “Бучацьке ПТУ”.

 

Переможців нагороджено дипломами і цінними подарунками від спонсорів ТОВ “ЕСАБ Україна”, ТОВ “Фроніус Україна”.

Немає коментарів

На платформі Blogger.