scripts

Україна має право називатися Європейською

Відповідно до інформації Міністерства освіти і науки, з 11.09.2023 року по 17.09.2023 року вперше в Україні відбувся тиждень громадянського суспільства.

В рамках проведення тижня громадянської суспільства, викладачем громадянської освіти Собчуком Артуром Віталійовичем проведено урок-вікторина з учнями першого курсу, тема якого була «Україна має право називатися Європейською». 

Основні цінності європейської цивілізації – це громадянське суспільство, демократія, права людини. Україна –  європейська держава, невід'ємна складова європейської цивілізації. В Європі її думки. В Європі її серце. В Європі її місце. 

Учні першого курсу поділилися порівно на дві групи, і основним завданням першокурсників було відповісти на запитання викладача, відповіді яких в подальшому були відображені на білих аркушах паперу. Крім цього викладач нагадав учням, що громадянська освіта - це сьогодення, це час нових знань, креативних рішень, і що найважливіше, - реальних дій.

Підсумовуючи урок вікторину, викладачем було згадано слова які на сьогоднішній день є такими актуальними, відомої української письменниці Ліни Костенко:  «А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».

Немає коментарів

На платформі Blogger.